Barion Pixel

10.000 forint felett ingyenes szállítás!

Keresés
Close this search box.

Anno '90

Olyan családban nőttünk fel, amiben kifejezetten fontos volt különböző kultúrák megismerése, a művészetek, a zene, a tánc. Rengeteget utaztunk, ami lehetővé tette különböző kultúrák, akár építészeti struktúrák, művészeti ágak megismerését, szélesítette a látókörünket.

Végül felnőttként mindketten segítő szakmát választottunk, az Elmerengőket ez a segítő szándék és a művészetek iránti szeretetünk hozta létre.

Évinek pszichológusként még az egyetem (PPKE) befejezése előtt lehetősége volt egyénekkel, családokkal, serdülőkkel is foglalkozni, ahol a beszélgetések mellett a kreatív módszertanokat részesítette előnyben, mint például a művészetterápia. Legemlékezetesebb élményei között szerepelnek az Esztergomi leánynevelõ intézetben (EMMI) serdülőkkel végzett csoportos foglalkozások, ahol rengeteg rajzos elemet, valamint pszichodráma gyakorlatot vitt a csoportba. Aktív pszichológusi munkát egészen a lezárásokig végzett, majd egy másik kreatív utat kezdett felderíteni és bejárni a szoftverfejlesztés világában. Mindemellett nem csak a kötelező egyetemi oktatás részeként, hanem saját fejlődésének részeként több száz óra önismeret van a háta mögött. Ezeket egyéni terápiás ülések és pszichodráma formájában végezte, de volt alkalma belekóstolni a családterápiás módszerspecifikus képzés során az ott alkalmazható gyakorlatokba is.

Petra korábban csoportos- és személyi edzőként, majd jógaoktatóként, és dietetikus hallgatóként (Semmelweis Egyetem) rengeteg tapasztalatot szerzett különböző élethelyzetekben lévő emberekkel való kommunikációban, hamar egyértelművé vált számára, hogy a test problémái nehezen elválaszthatóak a lélek egészségétől és sérüléseitől. Saját “terápiája” főképp különböző mozgásformákban, táncban, jógában, meditációban történő utazásban valósult meg.

Mindketten szeretünk kreatív tevékenységekben elmerülni, mint tánc, kerámiázás, írás-olvasás, rajzolás, sütés-főzés, és ezeknek “gyógyító” hatásait a saját bőrünkön is tapasztaljuk.

Az Elmerengők ötlete még a lezárások alatt merült fel először, de annyit beszéltünk róla, hogy végül az álmodozásból tervek, majd kézzelfogható kiadványok születtek.

Körülbelül fél év napi whatsappozás, telefonon lógás, ötletelés, kreatív tervezés után elkezdtük összeállítani az első termékünket, a VONALZÓT. A képeket közös “teadélutánok” során festettük meg, nagyon jókat szórakoztunk közben, és persze legalább annyi stressz és idegeskedés van a munka mögött, mint amennyi vidám és emlékezetes pillanat… de egy percig nem bántuk meg, hogy belevágtunk, hiszen azok a visszajelzések, amik a vásárlóinktól, barátainktól, családunktól jönnek, bizonyítják azt, hogy minden egyes munkával töltött másodperc megérte.

Sokak számára az önismeret, illetve bármilyen terápiás módszer elsőre ijesztően hangozhat és idegenként hathat, ezért lehet, hogy nem keresünk fel szakembert, és -bár hangsúlyozzuk, hogy a könyveink nem helyettesítik a szakképzett terapeutával való beszélgetéseket- mégis lehet, hogy az első lépés megtételeként hasznos eszközöket tudunk nyújtani kiadványainkkal.

A játékos megközelítés, a művészeti eszközök használata, a kreativitás ereje kicsit lazít a szabályokon és talán kevésbé nehézzé, rémisztővé teszi az önismeret fogalmát.

Az Elmerengőkkel szeretnénk az önismereti munkát mindenki számára elérhetővé tenni, az öngondoskodáshoz kreatív eszköztárat nyújtani.
Célunk a kreativitás fejlesztésével, a saját határaink átlépésével, játékosan segíteni olyan gátak megnyitását, nehézségek észrevételét, ami akár egyéni szinten, akár egy párkapcsolatban vagy egy családban felmerülhet.A rajzolás, írás megkönnyíti a relaxációt, kikapcsolódást, de ugyanúgy segíti az önismeret elmélyítését.

Az Elmerengők közt jelenleg megtalálhatók önismereti naplók, meditációt segítő kreatív munkafüzetek, családdal való kapcsolódást segítő munkafüzet és a jövőben tervezünk kifejezetten gyermekeknek szóló, illetve az egész családnak közösen használható kiadványokat is megjelentetni.

Egyedi

Minőségi

Környezetbarát

Jelenleg megtalálhatók vagyunk a facebookon, és instagram oldalunkon is folyamatosan dolgozunk, hogy minél aktívabb és interaktívabb lehessen közösségünk. A közeljövőben szeretnénk elindítani tematikus, kreatív, önismereti workshopjainkat, előadásainkat, táborainkat, ahol megismerhetjük vásárlóinkat és minél színesebb program palettával szolgálhatjuk ki őket az Elmerengők szellemiségében, az önismeret jegyében.

Az Elmerengők egy olyan világot kínál, ahol az önismeret és a kreativitás összetalálkozik, hogy segítsünk az embereknek felfedezni saját magukat és kibontakoztatni belső potenciáljukat. Legyél részese te is ennek az inspiráló közösségnek!

Shopping Cart
Scroll to Top